Dominicus College

havo, atheneum, gymnasium

Het Dominicus College is een kleinschalige school in Nijmegen. De missie luidt ‘wijs de wereld in’. Leerlingen krijgen volop ontplooiingskansen in een veilige en ambitieuze leeromgeving. Dat betekent juist leren oordelen, bewust keuzes maken, jezelf leren kennen en verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst. Projectonderwijs, keuze-uren en nieuwe media nemen een belangrijke plaats in het onderwijsaanbod. De Monnikskap, onderdeel van het Dominicus College, biedt als enige in Nederland havo- en vwo-onderwijs aan leerlingen met een fysieke beperking.

Het Dominicus College wordt, o.a. als gevolg van een sterke leerlingdaling in de regio, per 1 augustus 2024 gesloten. Het voortbestaan van de Monnikskap is gegarandeerd. Meer lezen [link naar nieuws over Dominicus]

Op de foto: Vier leerlingen buigen zich over hun gemaakte beelden. Wat zie je op het eerste oog? En wat zie je als je langer kijkt? Wat maakt een beeld bijzonder? Welke verschillen zien we, welke verbanden? Het vak Nieuwe media neemt een belangrijke plaats in bij het Dominicus College. Want goed leren kijken is een hele kunst. En dat werkt ook door in andere vakken, zoals biologie en aardrijkskunde.

Bezoek de website van het Dominicus College