Bestuursvoorzitter Han Elbers wacht nieuwe uitdaging

25/08/2022 - De Raad van Toezicht maakt bekend dat Han Elbers, voorzitter van het College van Bestuur, @voCampus gaat verlaten. Met ingang van 1 december is hij benoemd tot voorzitter College van Bestuur van VO Haaglanden in Den Haag.

Han kwam in 2015 naar Nijmegen als bestuurder van de Alliantie VO. Na de bestuurlijke fusie met de Scholengroep Rijk van Nijmegen, vervulde hij de rol van voorzitter van @voCampus. Volgens de Raad van Toezicht ligt er, mede onder zijn leiding, een goede duurzame basis waarop de organisatie zich de komende jaren verder kan ontwikkelen.

VO Haaglanden verzorgt met 10 scholen op 22 locaties voor ruim 14.000 leerlingen voortgezet onderwijs in Den Haag en Rijswijk. Voor Han is Den Haag een bekende omgeving: hij vervulde hier tussen 1990 en 2009 diverse functies. Over zijn vertrek zegt hij: “Met gemengde gevoelens verlaat ik @voCampus, een prachtige jonge fusieorganisatie die nu al -dankzij de medewerkers - laat zien ‘alles binnen je bereik’ te kunnen brengen in deze regio. Echter, ook ik wil me, na een bestuursperiode van zeven jaar binnen de Alliantie VO en @voCampus, blijven ontwikkelen. Deze functie bij VO Haaglanden biedt daarvoor een prachtige kans. Ik kijk uit naar een nieuwe bestuursperiode in ‘het Haagse’, met de grootstedelijke vraagstukken en de uitdagende samenwerkingsambities tussen scholen en besturen.”

Op dit moment beraadt de Raad van Toezicht zich over zijn opvolging en een zorgvuldige overdracht. Zodra hier meer over bekend is, volgt nader bericht.

Meer nieuws