Alles binnen je bereik

Wat is dat eigenlijk, 'Alles binnen je bereik'?

Onze collega’s Rik, Joost en Stan gingen op zoek naar het antwoord. Bekijk en luister wat ze hebben ontdekt!

Introductie

Remmen los voor alle kinderen!

Op onze campus met veertien scholen bieden wij elk kind gelijke kansen. En je zou kunnen zeggen: juist door ze ongelijk te behandelen. Zo hebben we alle faciliteiten in huis voor leerlingen met een fysieke beperking, zodat ze bij ons gewoon havo en vwo volgen. Kinderen die nog maar kort in ons land zijn geven we niet alleen taalles, maar ook beroepsoriëntatie en – bijvoorbeeld – fietsles. We plooien ons aanbod zo, dat elk kind zich thuis voelt en alle ruimte krijgt zich krachtig te ontwikkelen.

Gelijke kansen voor iedereen: je hoort er alles over op onze podcast.

Beluister de podcast op Spotify

Wij de vakken, jij het palet

Als je voor een van de scholen op onze campus kiest, zwaaien de deuren van de dertien andere straks ook voor je open. Zo kies je bijvoorbeeld in de basis voor een school die sterk is in techniek en vul je je pakket op een andere school aan met een keuzevak dat óók bij je past. Wat dacht je bijvoorbeeld van dans, of filosofie? Of van het business college? Denk er maar vast over na. Voor je ‘t weet mix & match je geen pakket, maar een kleurrijk palet. En word je moeiteloos wie je wilt zijn.

Zelf je vakkenpakket samenstellen: je hoort er alles over op onze podcast.

Beluister de podcast op Spotify

Op deze expeditie ben je zelf de bestemming

Als je bij ons op de campus werkt, krijg je alle ruimte om je professioneel verder te ontwikkelen. Met collega’s in leergemeenschappen werk je bijvoorbeeld begeleid aan concrete opgaven binnen je vak. In onze Werkplaats volg je verschillende professionele opleidingen, trainingen en masterclasses die altijd smaken naar meer. Wat dacht je van systeemdenken, netwerken of een leiderschapstraject met als slotakkoord de expeditie naar je innerlijk kompas? Geef je op. Je mogelijkheden zijn eindeloos.

Groeien en doorstromen: je hoort er alles over op onze podcast.

Beluister de podcast op Spotify

Ondernemen als een prof

Als je straks de zakenwereld wilt veroveren, leer je op onze campus nu al hoe je dat aanpakt. Succesvolle ondernemers uit de hele regio vertellen je hoe je je ideeën pitcht, jezelf presenteert en bijvoorbeeld een businessplan voor je start-up schrijft. Zo leren onze leerlingen in de businessclub van NEC hoe ze hun bedrijf professioneel onder de aandacht brengen bij klanten en aandeelhouders en laten ze hun businessplan kritisch bevragen door de Rabobank. Als het er écht goed uit ziet, ligt er misschien ook een klein startkapitaal in het verschiet. Schitterend, toch?

Ondernemen binnen je bereik: je hoort er alles over op onze podcast.

Beluister de podcast op Spotify

Handig, zo'n kluspaleis op de campus

Bij ons leer je levensecht. We werken samen met bedrijven en organisaties, waar je al jong de praktijk afkijkt van de allerbesten. We gaan op zoek naar de antwoorden op vragen die de maatschappij je morgen stelt – bijvoorbeeld over politiek, voeding of technologie. En we halen de praktijk naar binnen.

Op onze campus vind je bijvoorbeeld een levensechte kapsalon, een levensecht restaurant en een levensecht huis – waarop je in het programma Sterk Techniek echte zonnepanelen en stopcontacten installeert.

Vertel, hoe levensecht wil jij ‘t hebben?

De praktijk binnen je bereik: je hoort er alles over op onze podcast.

Beluister de podcast op Spotify