Leermiddelen

Vanaf schooljaar 2022-2023 verzorgt de Leermiddelenservice @voCampus (LS) de verspreiding van de leermiddelen van Canisius College, Citadel College, Dominicus College, Het Rijks vmbo, JorisMavo, Kandinsky College Molenhoek, Kandinsky College Nijmegen, Maaswaal College, Mondial College, NSG Groenewoud, Pax Christi College, Pontem College, SSgN en Stedelijk Gymnasium. Op deze pagina vind je meer informatie over het uitleveren van de leermiddelen.

Leermiddelenservice @voCampus

Leerlingen krijgen het benodigde lesmateriaal aan het begin van het schooljaar in bruikleen. Aan het einde van het schooljaar leveren ze deze netjes en onbeschadigd weer in. Een overeenkomst tussen school en leerling met betrekking tot de bruikleen van lesmaterialen komt tot stand door ondertekening van de “Overeenkomst met betrekking tot de bruikleen van lesmaterialen” aan het begin van de schoolloopbaan.

Meer informatie vind je in de Regeling Lesmaterialen LS en in de Overeenkomst m.b.t. bruikleen van lesmaterialen.

Digitale leermiddelen

Leermiddelen zijn steeds vaker digitaal. Onze scholen maken regelmatig gebruik van licenties voor digitale leermiddelen van educatieve uitgeverijen. De LS verzorgt ook de inkoop, distributie en het beheer van digitale leermiddelen. De digitale leermiddelen zijn single sign on (SSO) beschikbaar voor leerlingen via de elektronische leeromgeving (ELO) van de school. Dat is bijvoorbeeld ItsLearning, Magister of SOMtoday. Heb je problemen bij het benaderen van je digitale leermiddelen? Lukt het niet om in te loggen? Lijkt er een probleem te zijn met de functionaliteit of de inhoud van het digitale lesmateriaal? Of is er iets aan de hand met het platform van de uitgeverij? Meld dit via de link naar MijnLeermiddelen in de ELO van de school. De LS gaat voor je aan de slag om het probleem op te lossen. Vragen mag je ook mailen naar voila@vocampus.nl.

Boeken niet in goede staat ontvangen?

We leveren leermiddelen aan een groot aantal leerlingen. Soms gaat er wel eens iets fout. Heb je de boeken niet in goede staat ontvangen? Ontbreekt er een boek, of is er juist een boek te veel geleverd? Meld dit via MijnLeermiddelen.

Vragen

Heb je andere vragen? Kijk dan eens op de pagina met veelgestelde vragen.