Sterk Techniek heeft vleugels

07/12/2021 - Het bovenschoolse onderwijsprogramma Sterk Techniek, bedoeld om jongeren binnen het vmbo te enthousiasmeren voor techniek en technologie, is voor niemand meer nieuw binnen @voCampus. Programmaleider Sofie Eisenburger, projectleider onderwijs Inge Essing en projectleider professionalisering Lous Lieber hebben, samen met hun programmateam, in bijna twee jaar tijd al veertien programma’s de wereld in geholpen.

De verschillende hotspots in Nijmegen (Hubertushal, Future Lab, Junior Technovium), Druten, Groesbeek en Wijchen worden dagelijks bevolkt door leerlingen, docenten, bedrijven en ondernemers die samenwerken aan levensechte en innovatieve opdrachten. Niet alleen de leerlingen doen daar actuele en vernieuwende kennis op, ook docenten en ondernemers inspireren elkaar. Dat geeft een regelrechte boost aan de motivatie van leerlingen om te kiezen voor een vervolgopleiding op het gebied van techniek en technologie. Want wat is er nou leuker dan werken aan iets wat écht is?

Naast de hotspots is Sterk Techniek met de scholen en bedrijfsleven bezig om bovenschoolse keuzevakken te ontwikkelen op het gebied van techniek en technologie voor het vmbo. De verwachting is dat daar volgend jaar eerste pilots mee gedraaid worden. Een andere interessante ontwikkeling is het aanbod dat gemaakt wordt op het gebied van VR, XR en AR. Vanaf 2022 kunnen alle scholen van @voCampus én het Montessori College, PRO College en VSO Aventurijn (die ook deelnemen aan het programma), gebruik maken van scholing voor docenten, mét bijbehorende VR-brillen. Een unieke kans om te verkennen hoe deze technologie gebruikt kan worden voor de lessen, en je onderwijs aantrekkelijker te maken!

Meer nieuws