Coaching (leiderschapsprogramma)

wo 4 oktober 2023

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden. Coach en gecoachte nemen ieder hun eigen verantwoordelijkheid voor het proces. 

 

Jouw rol als coach

Uit diverse metastudies blijkt dat coaching een effectieve manier is om presentaties van medewerkers te verbeteren. Het brengt inzicht in jezelf en je functioneren en daarmee vergroot coaching de effectiviteit als professional. In deze training krijg je twee sessies methodische en theoretische verdieping aangereikt en leer je over de verschillende rollen als coach, die van ontwerper en procesbegeleider. Wat is jouw rol als coach en wat betekent het om gecoacht te worden. Je bewustwording van teamcoaching neemt toe. 

 

Doelstelling

Je leert je eigen unieke toegevoegde waarde als leidinggevende kennen in je rol als coach, je leert over de verschillende rollen van de coach, die van ontwerper en procesbegeleider en je vergroot je kans om effectief als professional je rol als coach en leidinggevende uit te voeren. Je bent je daarnaast meer bewust van teamcoaching. 

 

Doelgroep

Medewerkers (OP/OOP met een onderwijsinhoudelijk gerelateerde opdracht) met de ambitie om door te groeien naar een leidinggevende functie op het niveau van afdelingsleider. Je bent voor deelname voorgedragen door de schoolleiding. 

 

Uitvoering

De uitvoering is in handen van Theo Verhoeven, conrector SSgN en gecertificeerd managementcoach VO Academie). 

 

Inschrijven 

Inschrijven kan via Chantal Huf, beleidsadviseur Opleiding & Ontwikkeling / Coördinator De Werkplaats (interne huisacademie) door een mail te sturen naar c.huf@vocampus.nl.