Werken met de onderstroom... over Persoonlijk Leiderschap

do 11 januari 2024

Doelgroep

Afdelingsleiders, coördinatoren, sectievoorzitters en projectleiders. 

 

Opbrengsten

Na het leertraject hebben deelnemers:

  • het persoonlijk leiderschap verstevigd als bron voor handelen;
  • geleerd om de eigen kwaliteiten en geneigdheden professioneel en bewust te hanteren in het contact met anderen;
  • inzichten gekregen in de onbewuste processen tussen mensen in verticale relaties;
  • vaardigheden verworven om effectief om te gaan met 'hardnekkige' vragen (in de onderstroom) in de aansturing van teams en school.

 

Werkwijze

Veiligheid en vertrouwelijkheid staan voorop, zodat deelnemers gericht kunnen werken aan het versterken van persoonlijke kwaliteiten en het doorbreken van patronen die ‘in de weg zitten’. Het leerconcept is ervaringsgericht. Het vraagt de bereidheid om zich lerend op te stellen en eigen dilemma’s in te brengen.

 

Thema’s

Iedere leergroep start met een etmaal waarin wordt gewerkt met het eigen levensscript. Deelnemers verwerven tijdens dit etmaal (verdiept) inzicht in de relatie tussen het eigen script en hun dagelijkse leiderschap. Wat gaat je als leidinggevende makkelijk af in het contact met mensen? Welke kwaliteiten zijn goed zichtbaar? Wat ga je liever uit de weg? En welk potentieel van jou mag meer in het licht komen te staan? 

 

Na dit etmaal zijn er zes thematische begeleidingsdagen:

Dag 1: Het leidinggevende ‘ik-perspectief’

Dag 2: ‘De kunst van de ontmoeting’

Dag 3: ‘Omgaan met het niet-weten’

Dag 4: ‘Onderstroom in teams en organisaties (1)’

Dag 5: ‘Onderstroom in teams en organisaties (2)’

Dag 6: Aan de slag met interventies in de onderstroom

 

Iedere dag bestaat uit een dagdeel theorie/concepten/tools waarmee wordt geoefend ter versterking van het persoonlijk leiderschap, en een dagdeel leren van en met elkaar aan de hand van (uitdieping van) casuïstiek van deelnemers.

 

Certificering

Na afronding van het leertraject ontvang je op basis van volledige aanwezigheid een bewijs van deelname of een certificaat. 

 

Uitvoering

De leergroepen worden begeleid door Bettina Willemsen, oprichter van De Mangrove bron voor leiderschap (www.demangrove.nl).

 

Kosten

Aan deze training zijn voor jou geen kosten verbonden. Na jouw aanmelding regelen we voor jou een opleider, de trainingsruimte, trainingsmateriaal, catering, etc. We rekenen daarom ook op je aanwezigheid bij alle bijeenkomsten.